måndag 17 januari 2011

Skit i röret

Avföring hos samtliga arter( stompers mc) med ett fungerande matspjälkningssystem består i huvudsak av ämnen avsedd art ej kan tillgodogöra sig. Hos stompers mc består avföringen först och främst av cellulosa, vilken består av såpass stora molekyler att de ej kan passera tarmväggen, och bortförs därför genom avföringen.Tyvärr så kan dessa ha en storlek som inte passar den moderna annläggningen(stompers mc;s toalett) för bortföring det så kallade stompers  två tums rör .Denna kväll fick tre modiga män till uppgift att avlägsa dessa molekyler.Någon hade tillsynes avlägsnat ur anus en molekyl med en tjocklek av mins tre tum vilket i föreningens källare hade skapat ett stopp så en mindre översvämning hade bildats.Under tre timmars arbete så uppdagades det vad  männen och kvinnorna i denna klubb hade syselsatts sig med under julen som gått. Vi kunde också slå fast vid att det fortfarande finns kvinnor i fertil ålder i denna förening då det uppdagades en del skydd som dessa använder.Så försiktighet må råda.
Hos stompers mc som människa består avföringen till viss del av bakterier, som trivs i den näringsrika miljön i tjocktarmen. Bland annat trivs bakterier som tillverkar den livsnödvändiga vitaminet B12. Det finns också kolibakterier som normalt är nyttiga (de är nödvändiga för normal matspjälkning), men som också kan orsaka sjukdomar. Det är framför allt förekomsten av bakterier och deras restprodukter som ger avföring oangenäm lukt.Denna lukt kan nu avnjutas i källaren på klubbhuset.För den nyfikne finnes även möjlighet att mot en liten pennig lukta på dessa män samt deras kläder som nu gjorde den heroiska insattsen att avlägs den gojja som satt i röret..
Avföringen färgas brun av bilirubin, ett färgämne i gallan, annars är avföring grå. Människokroppen gör sig av med avföringen genom anus.
HK.Jonsson..Med vänner

1 kommentar:

  1. Veckan´s värsting !

    DU är bara för BRA när du beskriver skiten.

    SvaraRadera