tisdag 19 april 2011

Vår


Svartbäcksgeneralen TC.Classon

Jaha nu har våren smugit sig på.I sedvanlig ordning så kom den i och med att svartbäcksfestivalen gick av stapeln i en annan del av Katrineholm. Herr schaktmästare TC Classon som står som ansvarig för detta arrangemang bjuder upp till vårrus vid svartbäcksälven en sedvana som har anor långt bak i tiden.De inbjudna kommer från samhällets  olika klasser med förträdesvis ur den noblare arten mc folk. Festen börjar med ett tal av TC.Classon. Som seden är skolen  det föras på svartbäcks dialekten, ett konstigt mumlande ljud som enbart behärskas av folk från svartbäcksregionen och tyvärr enbart förstårs av dessa.
 Efter detta så inledes festen med ett froseri för att hedra vårgudarna. På menyn står den unika svartbäcksgrytan.En rätt som görs efter ett hemligt recept så hemligt så inte ens svartbäcksfolket vet hur den tillagas utan enbart svartbäcksgeneralen har tillgång till detta.Ett antal försök att komma över detta recept har skett när detta har uppdagats så är straffet att naken simma uppför svartbäcksälven nästkommande svartbäcksfestival.När det senast hände var april 1999 då svartbäckens kommunalråd tillika fack pampen SACO Lundström såg smygandes runt TC.Classons garage kvällen före festivalen.Detta uppdagades och denne person fick naken löpa gatlopp och hoppa i älven för att där simma till älvens ände och vända medans ett stort antal svartbäcksfirare kunde stå och ropa okvädes ord mot denne och hans gärninga.
Svartbäcksgrytan

Grosshandlaren och HK
Efter detta så var det dags för svartbäckslekarna vilket innebär att sitta så länge det är möjligt i en alltför varm bastu och avsluta med brottning i den iskalla svartbäcksälven.Vinnare ur dena tävling blev som vanligt Grosshandlaren som med buken full av ister och fett hanterade svartbäcksälvens iskalla vatten bäst.Efter detta spektakel så avslutas kvällen med gruppbad i en kokande kittel vad som händär där är censurerat.Då jag på vingliga ben begav mig hemåt på morgonkvisten så visste jag med säkerhet nu är våren här..

2 kommentarer:

  1. Ser så mysigt ut när ni kramas lite i det kalla vattnet ;)

    SvaraRadera