söndag 4 september 2011

Katrineholms veckan

 Fy fan

Jaha då är den över den enda vecka på året som Katrineholmarna visar sig. En vecka full av förhoppningar och glädje där de ideella krafterna gör ett jättejobb.Som vanligt så gör man ett besök och i år blev det två. Det ena är när krögarna i staden skulle visa upp sig med sina kulenariska läckerheter och ett tillfälle för de lokal odlade och till lika lokalproduserande företagarna i kommunen hade en möjlighet till lite reklam var fans dom jag såg dom i alla fall inte. Inte ens de alltför håriga pizzabagarna i kommunen orkade ställa upp på detta mer än att man i lokalblaskan ondgorde sig över att man inte fick vara med ???? Men vad möttes man av då jo Chip Choppar i sina  mathusvagnar friterandes vår rullar korvnasare med sina gasolgrillar med hela coops lager av sibylla korv djupfrysta sibylla hamburgare och allsjöns bråte. Den enda som med lite finess var Sjönero kött som visade sitt matkunnade vid en grill tyvärr var allt slut när vi lite gistna vänner kom fram.Tydligen hade de proffessionella gratis ätarna i kommunen hängt över grillen hela denna afton och dom är inte få, den siste som slickade senapen runt sin breda käft var Herr Dahlström tillika pamp i denna Kommun.

 Näst besök som skulle göras var till det berömda öltälten.Här möts man av ett antal breda vakter som på ett amerikans flygplats vis visiterar en in på bara kroppen och skinnar en på en 50 lapp . När man väl insläppt och inlåst bakom galler likt Kumlabunker och bevkad av stadens långa arm så vankas det pilsner och lite god mat. För till årets öltält så har herr Myllimäki den tv-aktuella kocken lagt sin vilande hand över mat och dryck. Men men men, va fan är det som händer, öl av ett okänt märke i plast mugg tillråga på allt elände.Maten denna afton skulle ju smaka efter en hård dags arbete men men och åter men.
Kinesiska kycklinglår en gurksnutt samt något som skulle kallas potatissallad som tog slut och  var fan så dyrt..När hälften av vårat följe efter lite gny fick lite att äta så var det någon sorts obegriplig korv med till tugg serverad till samma pris som den importerade kycklingen. Detta måste vara något av det uslaste jag har varit med om.Sen skall man inte tala om stanken.Man hade till tältet släpat några modärna raketliknade pissoaren där Katrineholmarna skulle göra sina behov skrattretande det luktade urin likt tigerburarna i kolmården fy fan vad det gick fort när man besökte dessa. Min summering av denna vecka en eloge till de ideella krafterna men fy fan för handlarna, företagarn och de människor som skall profita på kommuninvånarna.Beträffande öltälltet det är dags för en förnyelse för det var nog veckans mest uslaste plats att vara på..HK.Jonsson

2 kommentarer:

  1. stadsfester kan vara riktigt bra och riktigt usla. Den första vi hade på 90talet var OK, sen gick det bara utför. Numera åker vi till Kpenhamn- där är det "stadsfest" året runt alla dagar och trevligt folk billig god öl och mat so smakar gudomligt!

    SvaraRadera
  2. Jo du Mex det ska nog vara Köpenhamn när det gäller dyligt.Dom har en liten annan syn på detta med att festa.Här verkar det som det är profiten som räknas..
    Ha det Fille

    SvaraRadera