torsdag 24 november 2011

Nu har det häntSenaste nytt från Förssjö rund radio

  De vilda svinen är inne i samhället Förssjö

Rabatter och gräsmattor har fallit offer för en plötslig vildsvinsinvasion. Jägarna under Försjös starke man AA har kraftsamlat för att skrämma iväg dessa.
Under en dryg veckas tid har invånare i Förssjö ringt och talat om att de sett vilda svin för Von Knorring, svintekniker från Katrineholms kommun. Jag har inte varit med om att de har tagit sig in i samhället förut enligt Von Knorring. Det är ett stort problem. Tidigare har vi sett tendenser, då det rört sig många svin i skogen. Det är mycket maskar runt tomterna i Förssjö, enligt Von Knorring.
Jakt gör vildsvinen mer skygga, enligt Von Knorring. Samtidigt är det svårt att skjuta dem, då de oftast kommer fram på nätterna. Det krävs uthålliga jägare för att komma åt de vilda svinen, och kanske lite tur.
Det går inte att skjuta vilda svin inne i samhällets detaljplanerade områden. Risken är att skjuta fel och träffa någon eller något är för stor. Försjös starke man och tillika kommunalrådet AA som är jaktansvarig  för Försjö skogsområde, ska ta nu tag i problemet med de vilda svinen låter han meddela sig. Vi kommer att försöka störa svinen i Förssjö med AA ;s vildkattor Bill och Bull. Om det går så skjuter vi dem, men det är inte särskilt lätt, säger han. Då både  Bill och Bull efter felaktig diet tenderat att båda likna  normalbyggda svin . På grund av denna risk så har TC Classon lovat att låna ut sin julgranspynt för att klä Bill och Bull då denna pynt är av modernt snitt och kan ses på flera mils avstånd så kommer hela Förssjö att lysas upp och risken för att skjuta AA;s kattor ses som minimala.
Kommer på ett litet avstånd följa denna jakt och återkommer med resultat..

HK.Jonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar