måndag 31 maj 2010

En sjuks bekännelse


Till dessa af folket valda och ansvariga ledamöter för Södermanlands landsting sänder jag denna skildring och vill ha ett svar huruvida slöseriet med landstingets likvida medel skall förändras. Jag ställer dessa herrar till ansvar och vill ha ett svar hur ni tänkt er att finanserna skolen komma i balans.

 Socialistiske Mästersmeden Sven K Bergström,den kommunistiske folkskolläraren Ola Jä Hemmingsson. Fiskaren och moderaten Anders L Mört samt byrådirektör PC Allsen tillika folkpartiets ledamot. Centerns man i den rödgröna röran fd fotbollsproffset Lasse på linjen Petterson från Bagg i torp.


På grund av inre defekter på sin så välbyggda kropp så var herr författare tillika skollärare HK Jonsson tvungen att göra ett sjukhusbesök för att på något vis avlägsna denna defekt.

Då det råda bistra tider så var sjukhuset i småstaden Katrineholm stängt hade enbart öppet vissa dagar i veckan då med reducerad personal, samt i privat regi.

Så en resa till residensstaden Nyköping och dess lasarett planerades till måndagen15/9. Men även här stöter man på en del problem då på grund miljöparties veto i transportfrågan ,man har med andra ord förbjudit sjuktransport med egen bil samtidigt lagt ner det mesta när det gäller det kollektiva resandet som även till stora delar äges av landstinget av  ekonomiska själ.

Som tur är så har borgerligheten i Katrineholm genom fabrikör Sam U Eellson löst detta genom bildandet av företaget Samres som enligt ett politiskt beslut i kommunen skall köra de sjuka.

Några Polska gästarbetare åker runt på bygden och gör diverse arbeten åt överheten, i denna mindre lastbil av märket Trabant kombi 1932 tar man då upp patienter från det för dagen stängda sjukhuset i Katrineholm.

Via Samres får då fabrikör Sam U Ellson in pengar från försäkringskassan som fortfarande är statligt och behöver ej betala bensin till dom Polska gästarbetarna. Via Eriksbergs slott gick färden genom Stora Malm för stopp vid vägtullen i Broby ägandes av markarrendator Kalle C Pipper. Som vill ha betalt av landstinget för skötsel av vägstumpen vid Broby

Då tull kostnaden var för hög på den gamla riksvägen 52 enligt Samres ,så gick färden via Blacksta Stäringe Näs slott samt Kristineholms slott där dom Polska arbetarna gjorde lite små arbeten medens vi sjuklingar fick smaka av Polackernas medhavda matsäcken, som bestod mest av torkad svamp och potatissoppa.

Framåt kvällen var vi framme vid hospitalet i Nyköping, men på grund av den usla ekonomin i landstinget så hade även den drabbat Nyköping där hade man beslutat att operationssalarna skulle flyttades, man hade i stället hyrt ut sjukhusets salar till de prominenta politikerna i Södermanland och döpt om salarna till spar-bad då man från 10 våningen kunde se ut över havet vilket skull ge politikerna lite andrum och återhämtning i dessa bistra tider.

I stället hade man hyrt ett antal baracker som operationssalar och ställt upp i dessa norra änden av Nyköpings hamn. Man hade även konsulterat ett antal Polska fältskärare från andra världskriget för att då förkorta sjukhus kön, till dess hjälp hade ett gäng nyanlända invandrar kvinnor som med dagens politik inte skall hamna i utanförskap. Med hjälp av det så kallade jobb skattavdraget skulle då dessa hjälpa till i hamnen med en liten ersättning som bestod i gratis bostad och lunch.


Blev nu bryskt inmotad i en barack där jag skulle sövas detta skulle ske med polsk smuggelsprit då den moderna narkos anläggningen hade sålts av en mellanchef i landstinget för att bekosta några baja- major i skärgården. Efter en stund supande ihop med Polackerna så skred dom till verket skar av halva min hals slet ut det dom såg var lite konstigt tejpade ihop mig med silvertejp och fortsatte förmodligen att supa. Dom förvirrade invandrarkvinnorna fick nu till uppgift att bädda ner mig i uppvakningsbaracken. Blev placerad underst i en tvåvåningssäng pga hög vikt det verkade enklast så till saken hör också att alla som jobbade på denna mottagning bodde i samma barack om ca 10 kvm. Så det blev lite trångt om saligheten.

Uppvaknandet blev tungt. Polackerna som var glada över att ha lyckas med ingreppet var nu uppåt värre dom jagade runt med dom förskräckta invandrarkvinnorna hela natten så någon sömn blev det då inte tu tal om .
Hemresan skulle nu gå av stapeln då Polsk arbetskraft, bilar och tider inte är att lita på så hade jag tur, i hamnen låg ångslupen Vrena 11 renoverad på ideell basis av miljöminister Watterström och B Shlug förtöjd, denna båt skulle nu ta den arme skolläraren till hans hem. Ångslupen trafikerade nu rutten Nyköping Katrineholm och la till vid Stora Djulös brygga för att inte belasta landstingets ekonomi så ingick arbete på resan med båten vilket i skollärarens HK Jonsson fall blev att ösa kol.Från Djulö brygga blev det sen en promenad på ca 5 km till hemmet. Nu ligger jag här i min egna säng och filosoferar över livet och vad jag har kostat samhället. Statens vinst ökar på grund av att utbetalningarna från statliga försäkringskassorna har halverats. Kostnaden för landstingen har fördubblats. På grund av att de som skall se till att och betala ut pengar till de sin inte får från staten alltså försäkringskassan, men hur blir det då, försäkringskassan ombesörjer inte ekonomiskt den som blir sjuk. Landstinget har inga pengar för att ombesörja att den sjuke får vård. Så när skall vi få råd att få vård. Den frågan vill jag ha svar på av den röd gröna i landstinget


 

Med vänlig hälsning HK Jonsson skollärare

3 kommentarer:

  1. det rör sig mycke i hk:s huve tycker Tolle

    SvaraRadera
  2. Bättre tankar än tankad ha ha där fick jag till det

    SvaraRadera
  3. Wärmbolsnytt kanske vill förära tidningen med dina berättelser på insädaren

    SvaraRadera