måndag 19 juli 2010

Rekord

 Detta tillägnar jag min vän Bullen Hedlund som i den gångna helgen hos Gandalf MC i Delsbo slog Sörmlänskt rekord i konsten att äta allt för många kolbullar. Rekordet är hemligstämplat tills dess att kolbullens vänner har granskat Bullen Hedlunds intag med ett b-prov som innebär att Bullen skall sätta i sig lika många kolbullar vid ett oanmält besök av kolbullens vänner. Detta för att se om Bullen inte har fuskat genom självsvält innan träffen i Delsbo.Detta kan jag som god vän intyga att så är inte fallet utan rekordet är hederligt,om nu någon illvilling tror att han har fuskat och går ut med illvilliga rykten.......



Hur gör man då en riktigt god kolbulle enligt Bullen? Jo, man tar:

  • 100 gram rökt och tärnat fläsk, helst torrsaltat (amerikanskt)
  • 4 deciliter vatten
  • Ungefär 4 deciliter vetemjöl
  • En halv matsked salt
Blanda vatten, mjöl och salt till en smet som är något tjockare och segare än pannkakssmet. (Smeten går bra att förbereda hemma och förvara något dygn i flaska.) Bryn lite av fläsket i stekpanna över öppen eld. Häll därefter smet i pannan på det stekta fläsket. Kolbullen skall bli ungefär dubbelt så tjock som en pannkaka. Stek båda sidorna. Många tycker om att äta kolbullen med lingonsylt. Om det är höst kan man gärna bryna lite nyplockad svamp tillsammans med fläsket så kallad lyx bulle

HK.Jonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar